16 Şubat 2020 Pazar

Shevchenkivskiy Hai Açık Hava Müzesi

Lviv Shevchenkivskiy Hai Açık Hava Müzesi

Lviv'deki Shevchenkivskiy Hai açık hava müzesini gezdiğinizde Ukrayna'nın hem evveliyatına aynı zamanda bugününe dair fazlaca bilgilenmiş olacaksınız. Dahası sadece Ukrayna değil, uzun geçmişleri nedeniyle SSBC ve Rus halkının gündelik yaşam kültürünün de izlerini bulabileceksiniz.

Bir açık hava müzesi olan mahalli Mimari ve Kırsal Yaşam Müzesi (Museum of  Shevchenkivskiy Hai) geniş bir yeşil alan üzerine kuruludur. 1971 yılında inşa edilen alanda kırsal kesimde ve tarihteki mahalli halkın yaşadığı evler, kiliseler yansıtılmıştır. Hem de kırsalda yaşayan insanların kullandıkları çeşitli objelere de müzede yer verilmiştir.

Ahşap evleri, yel değirmenleri, kilisesi, okulu ve küçük suni gölüyle Ukrayna’nın büyük şehirleri dışında kırsalda yaşayan insanların yaşamına ışık tutulduğu bu Shevchenkivskiy Hai Açık Hava Müzesinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Sokaklarında dolaşırken el yapımı ürünler satanı da, gitar çalıp Rusça şarkı söyleyeni de görmeniz mümkün.

Bu gezi otantik Ukrayna havasını sezmek, ilginç zamanı gerçekleri gözden geçirmek ve geleneksel mimariyi keşfetmek için muhteşem bir yoldur. Bu duygusal ve ilgi çekici yolculuktan sonra, otelinize bedeniniz ve ruhunuz dinlenmiş şekilde döneceksiniz.

0 yorum

Yorum Gönder