11 Şubat 2020 Salı

Lviv Potocki Sarayı

Lviv Potocki Sarayı

Ukrayna'nın Lviv kentin'de bulunan Lviv Potocki Sarayı, Ukrayna Devlet Başkanı tarafından resmi konut olarak kullanılmaya başlanan ve şuanda sanat galerisi olarak kullanılan 2 katlı bu bina barok mimarisiyle oldukca ilgi çekicidir.

XVIII. Yüzyılın Avrupa sanat anlayışının ana tema kabul edilmiş olduğu sarayda Ortaçağ Avrupa’sının eserleri içinde gezinebilirsiniz. Lviv Potocki Sarayı’nın birinci katında XVI. Yüzyıldan kalma bir Meryem Ana heykeli bulunur. Ek olarak her yıl Kitap Forumu Potocki Sarayı’nın bahçesinde düzenlenir.

1880 yılında dönemin Avusturya Başbakanı Alfred Josef Potocki’nin konutu olarak inşa edildi. Lviv’deki hiçbir konuta bu kadar para harcanmamıştır. Ünlü Fransız mimar Louis Dauvergne tarafından Fransa’daki Hotel Particulier’in imitasyonu olarak yapılmıştır. Hemen sonra 1940’ta Ukrayna Sovyet sosyalist Cumhuriyeti tarafından Lviv Potocki Sarayına el konuldu.

1978 seneninın ünlü filmlerinden biri olan D’Artagnan ve Üç tabancaşörler filmi Potocki Sarayı’nın yanında çekilmiştir. Saray, 2016’da ise Dünya kadınlar Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yapmıştır.

0 yorum

Yorum Gönder